Witaj
Strona główna
Logowanie
Rejestracja
Oblicz podstawowe parametry swojego domowego piwa
Brix na Baling
Brix
Przelicz
Brix =
Baling
Baling na Brix
Baling
Przelicz
Baling =
Brix
Brix na alkohol
Brix początkowe
Brix końcowe
Przelicz
Bx →
Bx =
±0.5%
Baling na alkohol
Baling początkowe
Baling końcowe
Przelicz
Blg →
Blg =
±0.5%
Nagazowanie piwa
Poziom CO2
Temperatura piwa [°C]
Objętość piwa [L]
Baling początkowe
Przelicz
Aby uzyskać nagazowanie na poziomie
vol, w piwie o temperaturze
°C, objętości
litrów i gęstości początkowej
blg. Należy rozpuścić
g glukozy w
ml wody.
Poziom nagazowania dla różnych styli
Szukaj
Styl
Nagazowanie mininalne
Nagazowanie maksymalne
1
Grodziskie
2,5
3,1
2
Porter
2,3
2,9
3
India Pale Ale (IPA)
2,3
2,9
4
Stout
2,4
3,0
5
Witbier
2,6
3,4
Źródła:
github.com/Brewtarget
piwko.com.pl/ile-cukru-dodac-do-refermentacji
twojbrowar.pl/jak-zmierzyc-poziom-alkoholu-w-domowym-piwie
Moje konto
Patryk Skrzyński